Välkommen till Playformance, Rygg- och idrottskliniken i Tomelilla!

Rygg- och idrottskliniken Playformance är en fristående, privat multidiciplinär klinik som finns i Tomelilla på Österlen. Vårt team består av legitimerade kiropraktorer och naprapater, samt massör. 

Vår vision är att hjälpa människor till en rörligare vardag. 

Rygg- och idrottsklinikens mål är att ligga i framkant när det gäller kunskap och kompetens avseende evidensbaserad vård av skador, besvär och sjukdomar i rörelseapparaten. Detta vill vi uppnå genom att exempelvis löpande gå kurser och utvecklas med nya forskningsrön, hålla interna utbildningar och regelbundet läsa forskningsartiklar. 

_____________________________________________________________________________

Hos Playformance 

Första besöket får du berätta om ditt besvär och din livssituation, varefter det görs en noggrann undersökning. Undersökningen innefattar bland annat rörelseanalys, ortopediska och neurologiska test. Syftet med nybesöket är att ställa en arbetsdiagnos som ligger till grund för prognos och behandlingsplan.

Oftast kan kiropraktorerna ge behandling redan första besöket. Det primära manuella arbetsverktyget är ledmobilisering/-manipulation där det ”knäcker till”. Dock har kiropraktorer flera olika behandlingstekniker i sin verktygslåda! Vilken behandlingsmetod som används är en bedömning om vad som är lämpligast, men baseras även på dina preferenser.

På kliniken finns tillgång till stötvåg och ultraljud, och vid behov finns möjlighet att beställa bildundersökning på Unilabs i Malmö. Vi har även avtal med Joint Academy – en mobiltjänst för träning vid artros i knä eller höft. Om kiropraktorn bedömer att ditt besvär behöver utredas vidare inom sjukvården, till exempel om det behövs utredning hos specialistläkare eller bildundersökningar, berättar vi vart du ska vända dig.

Ändamålet med behandlingsförloppet är givetvis att lindra ditt besvär. Men därutöver vill vi ge dig bättre förståelse för varför besväret har uppstått. Vi ger råd och tips till livsstilsförändringar, beteendeförändringar och övningar du kan göra själv. På så vis vill vi hjälpa dig till en rörligare vardag!  

Du kan läsa mer om Playformance – Rygg och idrottskliniken i Tomelilla, på hemsidan.

Vi finns på Facebook och Instagram, du hittar oss (och andra kollegor) genom att söka på hashtagen #ENRÖRLIGAREVARDAG

_____________________________________________________________________________

Rygg- och idrottskliniken’s legitimerade kiropraktorer

BIRTHE ROSENBLAD

Birthe Rosenblad kommer från Norge och har under uppväxten, utöver att gå i norska fjällen, varit aktiv på skidor, simning, fotboll och handboll. Under gymnasiet satsade hon på alpin skidåkning på nationell nivå samtidigt som hon läste naturvetenskapsprogrammet. Det är genom idrotten som intresset för människans rörelseorgan vuxit fram och som senare ledde henne in i kiropraktoryrket. Idag är hon över genomsnittet glad i snö och väljer gärna skidsemester framför solsemester.

Hon har en 5-årig mastergrad i klinisk biomekanik (kiropraktor) från Syddansk Universitet i Odense, Danmark. Då hon blev klar med utbildningen i 2012, började hon jobba på kiropraktorklinik i Ystad och senare även i Malmö.

Efter avslutad assistenttjänstgöring på Ystads lasarett och legitimering i 2014, blev hon VD för Playformance AB. 

JOHAN ROSENBLAD

Johan Rosenblad är född och uppvuxen på Österlen. Intressena har alltid varit många med allt från traktorer till fjällvandring och naturvetenskap. Lite extra varm i hjärtat blir han dock av kampsport av olika slag och musik (gärna i kombination).

Johan har en 5-årig mastergrad i klinisk biomekanik (kiropraktor) från Syddansk Universitet i Odense, Danmark. Han blev klar med utbildningen i 2012 och fick sin legitimation efter assistenttjänstgörning på Ystads lasarett 2013. Han jobbade på kiropraktorklinik i Ystad fram till han började på Playformance i Tomelilla hösten 2015.

Mer information om kiropraktik finns på LKR’s hemsida. 

_____________________________________________________________________________

Hitta till Playformance – Rygg och idrottskliniken i Tomelilla

BANGATAN 14 B, 273 34 TOMELILLA

Playformance ligger centralt precis bredvid stationen i Tomelilla, så det är lätt att ta sig hit.och har ingång på gaveln. Parkering finns på baksidan. Om det är fullt på baksidan kan du parkera längs med Bangatan, vid stationsbyggnaden eller vid LIDL.

Direkttåg ankommer från Malmö, Ystad och Simrishamn. Även bussanslutning finns, exempelvis från Simrishamn, Ystad, Sjöbo, Lund och Kristianstad. Kliniken ligger i gångavstånd från hållplatsen!

Vägvisning på google maps

Playformance
Bangatan 14 B
273 34 Tomelilla
Sverige