Fem frågor om kiropraktik vid nackbesvär/huvudvärk

1. Kan kiropraktorn ta hand om min onda nacke?

En legitimerad kiropraktor har expertkunskap om nacken och dess problemområden. Många nack- och huvudvärksrelaterade problem kan behandlas mycket effektivt med kiropraktik. Om dina besvär inte går att lösa med hjälp av kiropraktor hänvisas du vidare till lämplig vårdgivare.

2. Kan kiropraktorn bota huvudvärk?

Det finns många orsaker till huvudvärk. Kiropraktik har visat goda resultat vid behandling av migrän. I många fall kan det man tror är migrän vara nackhuvudvärk, något som behandlas effektivt med kiropraktik, precis som spänningshuvudvärk. Om orsaken till din huvudvärk inte går att hitta i funktionsstörningar hänvisas du vidare till lämplig vårdgivare.

3. Om jag fått migrän en gång, kommer jag alltid att ha det?

Inte nödvändigtvis. Ofta går olika huvudvärkssymtom över i varandra. Det är vanligt att spänningshuvudvärk går över till att bli nackhuvudvärk – som sedan övergår till migrän. Det kan i sin tur förvärra nackhuvudvärken.

4. Hur lång tid tar det att behandla mina nackbesvär/huvudvärk med kiropraktik?

Det beror helt på hur länge du har haft besvären och vad orsaken är. Ju längre tid du går med nackbesvär/huvudvärk, desto längre tid brukar behandlingen ta.

5. Hur vet jag när jag är färdigbehandlad?

Kiropraktik har ofta en snabb effekt på smärta från nacke/huvudvärk. Förutom att bli av med smärtan är det viktigt att återställa nackens funktion och det kan kräva fler behandlingar. När smärtan är borta och funktionen återställd behöver du diskutera med din kiropraktor om du behöver fortsatt stöd.